Bouwplaatstrofee 2016 voor bouwteam Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Het bouwteam van het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent heeft de Van Wijnen Bouwplaatstrofee 2016 in de wacht gesleept. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een bouwplaats die uitblinkt in veiligheid, duurzaamheid en faalkostenreductie.

De prijs moet bouwteams stimuleren om elke dag voor het allerbeste te gaan. Het hotel bestaat uit een plintgebouw met foyer, restaurant en zalencentrum een parkeergarage met ruim 260 plaatsen. Daarnaast is er een vijftig meter hoge toren met daarin 116 kamers en fitness- en wellnessruimten.

BREEAM-NL ambities

Bijzondere uitdagingen van het project voor het bouwteam waren onder andere de ligging en compactheid van de bouwplaats dicht bij het spoor. Daarnaast was de uitdaging om voor BREEAM-NL Excellent te gaan.

Beste uit medewerkers naar voren

CEO Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten maakte de winnaar bekend. Van Wijnen verzorgt al jarenlang het dagelijks onderhoud van alle Jumbo Supermarkten. De Van Wijnen Bouwplaatstrofee bestaat al 20 jaar. Commissies, bestaande uit oud-gedienden, bezoeken gedurende het jaar op verschillende momenten alle Van Wijnen-bouwplaatsen en nomineren uiteindelijk vijf bouwteams. “Wij geloven dat het beste uit medewerkers naar voren komt wanneer zij met veel eigen verantwoordelijkheid kunnen werken”, aldus directeur Ben Bergsma van Van Wijnen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Nijmegen, Gelderland