Regio Utrecht wil einde maken aan bouwafval

Bedrijven die willen bouwen, renoveren of slopen, moet dat duurzaam doen. Die oproep doet de U10, een netwerk van samenwerkende gemeenten in de regio Utrecht. Samen met MVO Nederland laat ze bedrijven zien hoe ze (ver)bouwprojecten circulair kunnen aanpakken.

“40% van het bouwmateriaal wordt nu weggegooid”, zegt wethouder Michiel van Liere van de gemeente Houten namens de U10. “Dat is schikbarend. Daarom nodigen we als U10 Utrechtse bedrijven en organisaties uit om deel te nemen aan de Community of Practice van MVO Nederland. In 4 bijeenkomsten helpen we opdrachtgevers op weg om hun project zo circulair mogelijk aan te pakken.”

Kennis over ketensamenwerking, materiaalkeuzes en bouwproces

Tijdens deze bijeenkomsten krijgen de deelnemers van experts de meest actuele kennis aangereikt, vertelt programmamanager circulaire economie Michiel Schuurman van MVO Nederland. “Over het realiseren van ketensamenwerking, materiaalkeuzes, financieringsvormen en het opzetten van het bouwproces. Kruisbestuiving is van grote waarde.” Kijk voor meer informatie op MVONederland.nl/COP-Bouw.

Fotobijschrift: Tijdens het Netwerkevent Nederland Circulair! op 24 januari kreeg wethouder Michiel van Liere (Gemeente Houten) een nieuwe publicatie uitgereikt met tips voor circulair bouwen, uit hand van Michel Schuurman, programmamanager circulaire economie (MVO Nederland). Deze publicatie is als eBook verkrijgbaar op MVONederland.nl/cop-bouw. (Fotografie: BAASIN) 

Deel dit artikel

permalink