Maak Nederland aardgasloos

Tijdens colleges van Duurzaam Gebouwd-partner DWA staat de vraag ‘Hoe wordt Nederland aardgasloos?’ centraal. Het advies- en ingenieursbureau heeft vanuit onderzoekstrajecten en praktijktoepassingen ervaring met de transitieslag naar aardgasloos opgedaan. De colleges 'Naar energiecentrale nieuwbouw' vinden plaats op 30 maart (Bodegraven) en 13 april (Rijssen). Daarnaast start de organisatie in mei met een nieuw college over de 'Bestaande bouw naar aardgasloos'.

Nederland heeft de ambitie om volledig aardgasloos te zijn in 2050, een forse opgave. Hiervoor zijn innovatie, samenwerking en creativiteit noodzakelijk. Drie elementen die aan bod komen tijdens de twee colleges. ‘Naar energieneutrale nieuwbouw’ luidt de titel van het eerste event.

Experts met brede perspectieven

Het programma bestaat uit experts op dit vakgebied, zoals Hans van der Heide en Peter Heijboer van DWA, Henri Bontenbal van Stedin en Jacqueline Hooijschuur van RVO. Zij vertellen respectievelijk over aardgasloze energieconcepten, de rol van de netbeheerder en de overgang van EPC naar BENG in 2020. De colleges zijn onder andere interessant voor gemeenten, projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties en andere stakeholders.

Meer informatie en aanmelden  

Meer informatie over het college vindt u op de website van DWA. Hier vindt u ook de mogelijkheid om aan te melden voor deze bijeenkomst.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA