Documentaire maakt gevolgen van gaswinning duidelijk

2Doc publiceerde de documentaire ‘De Stille Beving’, waarin van dichtbij duidelijk wordt hoe de Groningse familie Heite te kampen kreeg met schade aan hun boerderij. In een 55 minuten durende video wordt duidelijk hoe de aardbevingen als gevolg van de gaswinning in Groningen voor scheuren en barsten zorgt. Bekijk de video op de website van NPO.

Het thema ‘Aardbevingsbestendig bouwen’ stond tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres 2015 in Groningen in de schijnwerpers. Destijds publiceerde Duurzaam Gebouwd een inhoudelijke whitepaper, waarin 10 experts hun visie geven op een toekomstbestendig en aardbevingsvrij Groningen.

Whitepaper aardbevingsbestendig bouwen

Hierin gaven onder andere Alklima operationeel directeur Babette van Loon, Verosol-CEO Bas Ambachtsheer en directievoorzitter Brink Groep Hans de Jonge tips vanuit hun expertise. In de whitepaper leest u hoe de bouwopgave, geschat op 800 miljoen euro per jaar, moet worden ingevuld. Maak van Groningen de Deltawerken 2.0 en bekijk direct de whitepaper.    

Daarnaast is er een thema ‘Samen bouwen aan duurzaam Groningen’ op Duurzaamgebouwd.nl, waarin we onder andere aandacht besteden aan projecten, nieuws en visiestukken omtrent dit thema.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Groningen, Groningen