Pilot voor circulaire vloerafwerkingen

Op 12 april start ABN AMRO met een Internationale Marktverkenning Circulaire Vloerafwerking. De pilot is gericht op alle vloerafwerkingen die voor kunnen komen in de gebouwen van de bank. De informatie die vrijkomt wordt gedeeld, zodat dit bij kan dragen aan de transitie naar een circulaire economie.

Tijdens de pilot wordt de Pre Returnable Procurement-methode PRP van Rendemint ingezet. De tool biedt ABN AMRO en de leveranciersmarkt de mogelijkheid om ervaring op te doen met circulair inkopen. Voordeel van de methode is dat alle aspecten van circulariteit evenveel aandacht krijgen.

Hoeveelheid grondstoffen en eerlijke productie

De tool kan diverse vragen beantwoorden, waaronder ‘Hoeveel grondstoffen zijn er in totaal nodig geweest om een product te maken’, ‘Hoeveel van deze grondstoffen zijn na de gebruiksfase van het product nog steeds zichtbaar?’ en ‘Hoe eerlijk is de productie geweest voor alle mensen die bij de keten betrokken waren?’.

Om mee te doen met de pilot moeten leveranciers ervoor openstaan om hun hele keten tot in detail door te lichten. De leveranciers die de beste resultaten behalen worden na afloop in de ‘preferred circular supplier’-lijst opgenomen.       

Meer informatie valt in te winnen op de website van ABN AMRO.

Deel dit artikel

permalink