70% circulaire woning krijgt gestalte

Van Wijnen komt met een woning die 70% circulair is. Bij standaard woningbouw ligt dit percentage tussen de 10 en 18%.

Duurzaam Gebouwd-partners Van Wijnen en Alba Concepts werkten samen om de innovatie gestalte te geven. Zij presenteerden hun bevindingen tijdens Building Holland 2017. De circulariteit van de volledig re-montabele woning, genoemd Fijn Wonen Circulair, werd wetenschappelijk onderbouwd met de Building Circularity Index.  

Fijn Wonen Circulair heeft verschillende pijlers: gunstige betaalbaarheid voor zowel corporaties als huurders, geen gasaansluitingen meer en Nul op de Meter. De woning is verplaatsbaar en dat biedt bij demografische veranderingen voordelen voor corporaties. 

“Met dit Nul op de Meter concept geven we handen en voeten aan onze missie om samen te bouwen aan ruimte voor een beter leven”, laat directeur Productie en Ontwikkeling Hilbrand Katsma bij Van Wijnen. “Het sluit daarnaast perfect aan op de doelstellingen vanuit de overheid om het woningbezit in 2050 te transformeren naar gemiddeld energieneutraal.”   

20 Fijn Wonen circulaire woningen in Grou

De Friese corporatie Elkien maakte als eerste kennis met het nieuwe concept van Van Wijnen en heeft meteen laten weten nog dit jaar de eerste 20 Fijn Wonen circulaire woningen te willen realiseren in Grou. Het geeft aan dat corporaties inmiddels waarde gaan hechten aan circulariteit. Van Wijnen spreekt de ambitie uit om volgend jaar 200 circulaire woningen te produceren. Eén per werkdag dus en grotendeels geprefabriceerd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Van Wijnen