Samenwerking voor volledig circulaire gevels

Duurzaam Gebouwd-partner De Meeuw en DUS Architecten werken aan een volledig circulaire 3D design gevel die steeds kan worden aangepast aan behoeften van gebruikers.

De gevel is digitaal ontworpen en geproduceerd en bestaat voor 100% uit recyclaat. “In een tijd waarin overheden maar ook gebruikers eisen dat gebouwen steeds flexibeler en duurzamer worden, zochten wij naar een oplossing voor de lastig te recyclen gevel”, geeft commercieel directeur Els van Mierop van De Meeuw aan.

De nieuw te ontwikkelen 3D design gevels na 1, 5, 15 of 20 jaar 100% kunnen worden hergebruikt, zonder dat er nieuw materiaal wordt toegevoegd. De gevel wordt vermalen tot kunststof korrels waarmee een volledig nieuw ontworpen gevel kan worden geprint. Bij de totstandkoming van de initiële gevel is de ambitie om geen gebruik te maken van nieuwe grondstoffen maar van recyclaat.

Mock-up en eerste gevels

Medio juni 2017 presenteren De Meeuw en DUS architecten de eerste mock-up van een onderdeel van de toekomstige 3D geprinte gevels. Naar verwachtingen worden de eerste gevels over zo’n 1,5 jaar geïntroduceerd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door De Meeuw Bouwsystemen