Platform behaalt certificaat voor informatiebeveiliging

De vertrouwelijke gegevens waarmee Strukton Pulse werkt, zijn erg goed beveiligd en de organisatie Strukton Worksphere heeft dit platform goed onder controle. 

Struktun Pulse heeft namelijk het certificaat ISO27001:2013 behaald, de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Hiermee toont het aan dat het erg zorgvuldig met data omgaat. Het platform gebruikt deze data om het beheer en onderhoud van gebouwen steeds slimmer te kunnen uitvoeren.

Goed beveiligde data

“Wij zijn trots op het behaalde certificaat”, laat manager Monitoring en Datamanagement Maikel Nabuurs weten. “Voor onze klanten is het van het grootste belang dat hun data voortdurend goed beveiligd zijn. Dit certificaat bevestigt dat Strukton Pulse de processen op het gebied van informatieveiligheid goed op orde heeft.”

Informatieveiligheid en -beschikbaarheid

ISO27001 is de internationale norm op het gebied van informatieveiligheid en -beschikbaarheid. Strukton Pulse heeft een Information Security Management System (ISMS) geïmplementeerd, een complete set van maatregelen, processen en procedures voor het systematisch beheren van gevoelige data van een organisatie. Deze methode moet ook rekening houden hoe de organisatie van zichzelf leert, zodat ze zich continu kan verbeteren. Onafhankelijk controleur KIWA heeft dit ISMS beoordeeld en volgens de internationale NEN-ISO-norm 27001:2013 gecertificeerd. Alle normelementen heeft het hierbij positief beoordeeld.

Gezonde, comfortabele verblijfsomgeving

Met ruim 550 aangesloten gebouwen met daarin vele miljoenen meetpunten verwerkt Strukton Pulse dagelijks miljoenen datagegevens. Dit platform staat in dienst van het ontsluiten van data, die analyses mogelijk maken en bewust gedrag stimuleren om zo een gezonde, veilige en comfortabele verblijfsomgeving naar persoonlijke wensen te realiseren.

Nationaal Muziekkwartier Enschede

Een van de gebouwen is het Nationaal Muziekkwartier Enschede, waarin onder meer het Wilminktheater en het poppodium Atak zijn gehuisvest. In de komende editie van Duurzaam Gebouwd Magazine staat hierover een uitgebreid verhaal, onder meer hoe Strukton Pulse sinds dit jaar bijdraagt aan het comfort en de onderhoudswerkzaamheden voorspelt.

Deel dit artikel

permalink