Basisschool De Plataan naar Frisse Scholen klasse B

Afgelopen dinsdag 13 juni heeft de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge het officiële startschot gegeven van de renovatie en de uitbreiding van openbare basisschool (OBS) De Plataan in het Zuid-Hollandse Pernis.

Samen met 2 leerlingen onthulde hij het bouwbord voor de school, dat een impressie geeft hoe de school eruit ziet na de renovatie.

Gezond binnenklimaat en energiebesparing

 De binnen- en buitenkant van het gebouw worden aangepakt. Zo komt er nieuwe verlichting en een goed ventilatiesysteem om te zorgen voor een gezonder binnenklimaat. De nieuwe verwarmingsinstallatie en de verbeterde gevel- en dakisolatie dragen bij aan de energiebesparing van het gebouw. Daarnaast komt een speellokaal op het binnenterrein. Het bestaande speellokaal wordt omgebouwd tot 2 nieuwe leslokalen. Hierdoor verdwijnen de 2 noodlokalen na de renovatie.

Deze renovatie en uitbreiding is een samenwerkingsverband tussen OBS Plataan, stichting BOOR en de gemeente Rotterdam. Bouwonderneming Meerbouw Rotterdam voert de bouwwerkzaamheden uit. LIAG architecten en bouwadviseurs heeft gezorgd voor het ontwerp, dat moet zorgen voor een prettige leer- en leefomgeving. Na de renovatie moet het gebouw weer 20 jaar mee kunnen gaan. Naar verwachting starten de werkzaamheden vlak voor de zomervakantie en zijn ze vlak voor de start van het nieuwe schooljaar afgerond. Na de renovatie dient het gebouw te voldoen aan Frisse Scholen klasse B.

Beeld: illustratie van de vernieuwde school (Bron: LIAG architecten en bouwadviseurs)

Deel dit artikel

permalink