55 energiezuinige woningen in Veenendaal

VolkerWessels Vastgoed en Boschveen Projectontwikkeling hebben vorige week 55 zeer energiezuinige woningen opgeleverd aan BPL Pensioen. Deze woningen beschikken niet over een gasaansluiting.

Deze vrije-sectorhuurwoningen beschikken over een zeer hoogwaardige isolatie, waaronder 3-dubbele beglazing. De zonnepanelen op het dak leveren voldoende energie om het huishouden te kunnen draaien. Daarnaast zorgt een luchtwarmtepomp voor de efficiënte opwekking van warmte voor het tapwater en de ruimteverwarming. De woningen variëren in oppervlakte tussen 117 en 136 m2.

Beleggingsportefeuille verduurzamen

Deze 55 woningen in Veenendaal passen in de strategie van BPL Pensioen om haar beleggingsportefeuille verder te verduurzamen. “Deze woningen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee van de huurders”, zegt Henk Onstwedder, voorzitter beleggingsadviescommissie van BPL Pensioen. “Ze gaan de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement opleveren.”

Samenwerking

Wethouder Arianne Hollander is trots op deze woningen. “Deze 55 woningen zijn een aanwinst voor Veenendaal. Dit is mede te danken aan de succesvolle samenwerking tussen de gemeente Veenendaal en Boschveen; hierdoor wordt het Stationsgebied een mooi woongebied.” De woningen zijn gebouwd door Ufkes Apeldoorn, een onderdeel van VolkerWessels.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Apeldoorn, Gelderland