Nieuw stadhuis in Belgische Deinze

Aan de oevers van de rivier de Leie werd het nieuwe stadhuis van Deinze gerealiseerd. Het dienstencentrum is het eerste in een rij van projecten, waaronder een nieuwe kunstacademie en cultureel centrum.

Opvallendis het aanstellen van Britse ontwerper Tony Frettong voor het project. “Hun ontwerp leunde het dichtst aan bij de wensen van het stadsbestuur”, vertelt departementshoofd dienst stedenbouw & wonen Peter Coppens van Deinze. De Engelse invloed is vooral te zien aan te manier waarop bepaalde onderdelen bekleed, af- en weggewerkt zijn.

Een ander voorbeeld van de Britse aanpak is het wegwerken van de installaties achter een ventilerende lamellenwand. Om inkijk vanaf de begane grond te voorkomen werden Linius-lamellen van Duurzaam Gebouwd-partner Renson omgekeerd gemonteerd. “Dit is een efficiënte oplossing, zeker hier met installaties hoog op het dak”, vertelt Renson-projectplaatser Kris Wynen.

Om inkijk vanaf de begane grond te voorkomen werden Linius-lamellen gemonteerd

“Het was de architect die met het idee kwam om alle technische installaties op het dak aan het zicht te onttrekken”, aldus Coppens. “Dit blijkt de juiste oplossing.” De lamellenwand, uitgevoerd in natuurkleur geanodiseerd aluminium, sluit aan op de esthetiek van het gebouw.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door RENSON Ventilation nv