Event over digitalisering Nederlandse woningbouw

Op 12 oktober aanstaande vindt NEXT CO-MOTION plaats, een event dat een bijdrage moet leveren aan verdere ontwikkeling van digitalisering door koplopers met elkaar in gesprek te brengen. De bijeenkomst bestaat uit 2 delen: overdag voor koplopers en de avond voor geïnteresseerden uit de woningbouwsector.

Onderwerpen die gedurende het event aan bod komen zijn 3D-printing, geavanceerde BIM-toepassingen, robotisering, VR- en AR-toepassingen, drone-data, woningmonitoring en domotica. Daarnaast komen woningconfigurators aan bod en worden gesprekken gevoerd tussen experts over rekenkracht, eigenaarschap van data, API’s [Application Programming Interface, red.] en welke voordelen dit heeft voor de eindgebruiker.

Het event in het innovatiecentrum CIC in Rotterdam bestaat uit twee delen, overdag en ’s avonds. Overdag staat in het teken van co-creating the future: maximaal 80 koplopers delen 15 experience pitches en voeren daarna het gesprek over de ontwikkeling van digitalisering van de woningbouw. De avond staat in het teken van sharing the future: maximaal 300 deelnemers van bedrijven actief in de woningbouwsector krijgen een pakkende wrap-up van het dagprogramma. Daarnaast is er een doorkijkje naar de digitale toekomst, waar de belangrijkste ontwikkelingen aan het licht komen. Aanmelden kan via deze link.          

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland