Samen werken om energietransitie te versnellen

Enexis Groep en Gasunie gaan samenwerken om een snelle en betaalbare CO2-reductie te realiseren in de gebouwde omgeving.

Daarom gaan ze energiebesparingsprogramma’s verder ontwikkelen, zoals Groningen Woont Slim en Buurkracht. Zo willen we de hybride warmtepomptechniek ondersteunen, die de CO2-uitstoot voor woningverwarming substantieel vermindert.

Daarnaast ondersteunen Enexis Groep en Gasunie gezamenlijk gemeenten en provincies bij de verduurzamingsopgave van gemeenten en regio’s. Verder bekijken ze hoe ze het groeiend potentieel van hernieuwbare gassen, zoals groen gas en waterstof, kunnen inpassen in de infrastructuur.

Resultaat van klimaatexpeditie

Om deze samenwerking te bekrachtigen hebben Ulco Vermeulen (lid Raad van Bestuur Gasunie) en Peter Vermaat (voorzitter Raad van Bestuur Enexis Groep) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De overeenkomst is een resultaat van de klimaatexpeditie naar Spitsbergen. Daar hebben verschillende wetenschappers en topmanagers van Nederlandse bedrijven gekeken, welke bijdragen hun organisaties kunnen leveren op het gebied van energie, circulaire economie en duurzame mobiliteit.

Beeld bovenaan: screenshot Buurkracht.nl.

Deel dit artikel

permalink