Circulair bouwen en ontwikkelen tijdens Open Source-bijeenkomst

Duurzaam Gebouwd-partner Merosch organiseert de Open Source-bijeenkomst ‘Circulair bouwen en ontwikkelen’, waarin belemmeringen en oplossingen voor een circulaire economie centraal staan. 

Kansen om gebouwen circulair te maken en ervaringen rondom verduurzaming komen naar voren gedurende deze Merosch Open Source. Aan bod komt onder andere de circulaire renovatie van een Gymzaal in Bodegraven uit 1955, dat dient als nieuw kantoor voor Merosch. Verder is het adviesbureau betrokken bij de circulaire renovatie van het Nieuw Comenius Lyceum en de gebieden Circulair Buiksloterham en Circulair Hofstad Houten.

Gedurende de bijeenkomst komt de opgedane kennis en de ervaringen met deze projecten naar voren. Er komen diverse onderwerpen aan de orde, waaronder mogelijkheden rondom circulaire gebiedsontwikkeling, tools en instrumenten voor GPR en BREEAM om circulaire ambities waar te maken en de beperkingen.

Bijzonder aan de Open Source is dat naar aanleiding van de aanmeldingen en de aangegeven kennis het definitieve programma wordt samengesteld. Doel is om goede ervaringen en kennis omtrent circulair bouwen en ontwikkelen te delen. De eerste kennisdelers zijn inmiddels bekend. Bas van de Griendt van Stratego Advies, Irene ten Dam van de Economic Board Utrecht en Dennis Hauer van Urban Climate Architects zijn enkele sprekers van de Open Sources.

De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 9 oktober van 13.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag 11 oktober van 13.30 tot 17.00 uur. Doelgroepen voor de events zijn architecten, gebouweigenaren en ontwikkelaars.

Meer informatie over de Open Source-bijeenkomsten vindt u op de website van Merosch.   

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Merosch BV