Duurzaam Gebouwd presenteert thema’s voor 2018

Met gepaste trots presenteert Duurzaam Gebouwd de thema’s voor 2018, die mede zijn vastgesteld door de input van partners van experts. 

Ieder jaar doet Duurzaam Gebouwd uitgebreid onderzoek onder onze community naar de trends en ontwikkelingen in de bouw- en vastgoedsector. Hieruit hebben wij de 12 voornaamste thema’s geselecteerd voor 2018. Iedere maand staat er een actueel thema centraal. Over dit thema wordt 24/7 gecommuniceerd worden via onze multimedia kanalen met actueel nieuws, projecten, interviews, marktvisies en whitepapers.

Iedere maand staat er een ander thema centraal. In onderstaande tabel leest u welke thema’s wanneer worden behandeld (online) en vindt u tevens een korte samenvatting om het thema in te luiden.

Maand

Thema

Samenvatting

Januari

Circulair Bouwen

Circulair Bouwen laat zien hoe de bouw- en vastgoedsector tijdens het bouwen herbruikbaarheid van grondstoffen maximaliseert en de kringloop volledig sluit.

Februari

BENG

BENG staat voor Bijna Energieneutrale Gebouwen, een minimumeis voor nieuwe gebouwen vanaf 1 januari 2021.

Maart

Duurzame Scholen

De opgave om Nederlandse scholen te verduurzamen is groot. 80% van de 10.000 scholen is toe aan een grondige verbetering van het binnenklimaat.

April

Renovatie & Transformatie

Renovatie & Transformatie gaat in op kansrijke manieren om onze voorraad op te waarderen en klaar te stomen voor de komende decennia.

Mei

Smart Buildings

Slimme gebouwen optimaliseren het binnenklimaat, zorgen voor betere logistieke processen en bedenken zelf manieren om energieverbruik terug te dringen.

Juni

Bioclimatic Design

Bioclimatic Design betreft het ontwerpen op basis van het lokale klimaat, gericht op thermisch en visueel comfort, waarbij je gebruikmaakt van zonne-energie en andere omgevingsgerichte oplossingen.   

Juli

Gezonde Gebouwen

Om een gezond gebouwd te realiseren moeten teams aandacht hebben voor binnenlucht, thermisch comfort, verlichting en andere zaken die bijdragen aan een gezonder klimaat.

Augustus

#VanGasLos

In 2050 moet Nederland energieneutraal en gasloos zijn. Daarvoor zijn nog grote stappen te zetten: zo moeten 2,3 miljoen sociale huurwoningen nog van het gas af.

September

Klimaattechniek

Het thema Klimaattechniek richt zich op het realiseren van een optimaal binnenklimaat. Verwarming, koeling en ventilatie vormen onderwerpen die zijn ondergebracht in dit thema.

Oktober

Energieopslag & Duurzame Energie

De afgelopen jaren beginnen innovaties los te komen en zorgen batterijen en decentrale energieopwekking voor de eerste stap om tot een duurzame energievoorziening en energieneutrale voorraad te komen.

November

Internet of Things

Het Internet of Things gaat ervoor zorgen dat onze apparaten met elkaar communiceren. Ook in gebouwen gaan dit principe een belangrijke impact genereren, door data te verzamelen, uit te wisselen en het in te zetten om een slim en gezond kantoor te maken.

December

Grondstoffen & Materialen

Met de toenemende grondstoffen schaarste staat dit onderwerp meer in de kijkers dan ooit. Circulair en verantwoord gebruik van grondstoffen en materialen wordt een belangrijker onderdeel van duurzaam bouwen.

Ben je benieuwd geworden naar de thema’s van 2018 en de jaarplanning? Ontdek ze dan op https://www.duurzaamgebouwd.nl/thema-overzicht

Deel dit artikel

permalink