Schrijf in voor Duurzaam Gebouwd Op Locatie: BIM

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor Duurzaam Gebouwd Op Locatie: BIM. Op het programma staan onder andere een optimale projectaanpak voor BIMmen en goed opdrachtgeverschap van Rijnstate Ziekenhuis. Benieuwd? Bekijk het programma en schrijf gratis in.

Samenwerkingen en processen optimaliseren, inzichtelijk maken van projectuitdagingen en het minimaliseren van materialengebruik en afval. Dit zijn directe voordelen van het gebruik van een Bouw Informatie Model (BIM). Populaire redenen om het model te gebruiken zijn het terugdringen van faalkosten, stroomlijnen van werk en optimaliseren van de gebruiksfase door interactief wijzigingen bij te houden.

Inmiddels werkt 60 tot 70% van de Nederlandse bouw- en vastgoedsector met BIM. Benodigde kennis over modellering en software en financiering bleken een tijd lang een struikelblok om met de methodiek aan de slag te gaan. Nu weet de sector dat investeringen in BIM al binnen circa 4 jaar zijn terugverdiend en de winst in vooral de gebruiksfase enorm is.

Maar er is ook nog veel te behalen. Zo worden fabrikanten nog ondervertegenwoordigd in de diverse platforms van BIM die Nederland rijk is. Wat kunnen zij doen om toekomstbestendig te worden? Ook is een BIM nog lang niet altijd onderdeel van een contract en is er nog veel te halen voor de opdrachtgever om ook na oplevering met de informatie te werken in het gebouwbeheerssysteem. Deze uitdagingen worden besproken tijdens Duurzaam Gebouwd Op Locatie BIM op 31 oktober.

Nu alvast meer achtergrond informatie? Download onze whitepaper BIM.

Bekijk meer informatie over het programma

Deel dit artikel

permalink