Compleet gebouw ontstaat uit mobiele unit

De innovatie ‘Unfold’ kan zichzelf in enkele minuten ontvouwen tot een complete woning of kantoor. Ingeklapt heeft de unit de afmetingen van een container, ontvouwd een oppervlakte van 100 m2

Het Nederlandse G3 Spaces ontwikkelde de Unfold, in samenwerking met Ten Fold Engineering en brengt volgende maand het eerste product op de markt. “De wereld van vandaag is rigide, immobiel en inflexibel, terwijl de 21e eeuw vraagt om verplaatsbare en duurzame accommodaties die passen bij onze dynamische en mobiele samenleving”, vertelt Chris Dijk, een van de oprichters van G3 Spaces.

De Unfold heeft standaard afmetingen en is daardoor eenvoudig te vervoeren. De vrachtwagenchauffeur kan de unit zelf plaatsen en in enkele minuten ontvouwen tot een ruimte van wel vier eer de grootte van een container.

De innovatie kan zich ontvouwen tot een woning, kantoor of andere grote ruimte. Units worden daarvoor gekoppeld of gestapeld. Voorzieningen als verwarming, airco, sanitair en elektriciteit zitten allemaal geïntegreerd. 

Deel dit artikel

permalink