Nieuw keurmerk voor valbeveiligingsbranche

Sinds eind oktober geldt KOMO Safety als een nieuw keurmerk voor de valbeveiligingsbranche. Veiligheidsspecialist Vlutters Tools & Safety heeft dit procescertificaat als eerste bedrijf ontvangen.

Het KOMO Safety-keurmerk biedt duidelijkheid over veiligheid op daken, voor voorschrijvende en uitvoerende partijen.

Sinds eind oktober is de beoordelingsrichtlijn BRL 9935 van kracht. Deze richtlijn waarborgt dat gecertificeerde vakmensen de gebruikte veiligheidsproducten tegen valgevaar op een juiste manier aanbrengen. Zo wordt het dak op een veilige manier ingericht, volgens de vastgestelde normen. Stichting Nivoh heeft dit keurmerk samen met SGS Intron ontwikkeld.

Deze BRL bestaat uit 4 onderdelen:

Koppeling met Bouwbesluit

Het certificeren van de veiligheidsprocessen onder BRL 9935 gaat verder dan alleen het beoordelen van producteigenschappen. Onderdelen als het adviseren, monteren en inspecteren van het dak met daarvoor geschikte producten zijn ook van belang. In deze richtlijn staan daarom de eisen aan onder andere aantoonbare kennis en opleiding. Ook legt de BRL 9935 de koppeling met de prestatierichtlijn van het Bouwbesluit.

Foto bovenaan: van links naar rechts John van der Haak en Tom Mulder (Vlutters Tools & Safety) krijgen van Marco de Kok (SGS Intron) en Peter Miltenburg (Royal Roofing Materials) het KOMO Safety procescertificaat uitgereikt.

Deel dit artikel

permalink