Ruim 15.000 zonnepanelen op 1 dak

De 15.318 zonnepanelen op het distributiecentrum van Rhenus Contract Logistics in Eindhoven zijn vorige week officieel in bedrijf gesteld. Deze wekken jaarlijks ruim 4.000.000 kWh op: volgens dit bedrijf is dit op het gebied van opwekvermogen het grootste project van Nederland. 

Bij de bouw van haar distributiecentra streeft Rhenus Contract Logistics naar de meest duurzame faciliteiten, met BREEAM-NL Outstanding als uitgangspunt. De logistiek dienstverlener kijkt hierbij niet alleen naar het opwekken van energie, maar ook naar de materiaalkeuze en ecologische voorwaarden. Naast de daglichttoetreding voorziet ze alle panden van ledverlichting. Verder stelt een informatie- en communicatieplatform Rhenus in staat om sneller te reageren op zaken als energie en onderhoud.

Realisatie door KiesZon

Dit distributiecentrum van Rhenus van 54.000 m2 is begin 2017 geopend. KiesZon heeft dit zonnestroomproject in Eindhoven gerealiseerd, volgens het eigen 4-pijlersmodel: ontwikkelen, financieren, realiseren en exploiteren. Stichting Duurzaam Moed heeft dit project geïnitieerd mede dankzij de ontvangen SDE+subsidie.

De distributiecentra van Rhenus zijn onder meer ISO 14001 gecertificeerd. Deze standaard slaat op eisen voor een milieumanagementsysteem om een passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant