Bioclimatic Design vormt trend voor 2018

Het ontwerpen met de natuur in het achterhoofd staat centraal bij Bioclimatic en Biophilic Design. Bij Bioclimatic Design staat thermisch en visueel comfort voorop, waarbij gebruik wordt gemaakt van zonne-energie en andere omgevingsgerichte oplossingen. Biophilic Design brengt natuurlijke elementen naar de bouwwereld, waarin we als sector woon- en werkomgevingen verbinden met de natuur. 

De reden om een woon of werkplek dichter bij de natuur te brengen is eenvoudig. Een werknemer of gebouwgebruiker voelt zich namelijk prettiger als hij dichter bij groen is en als er elementen uit de natuur in het gebouw zijn opgenomen. 90% van gebouwbeheer gerelateerde kosten vormen personeelskosten, dus lijkt het logisch om hier zoveel mogelijk op in te spelen.     

In het thema Bioclimatic Design gaat Duurzaam Gebouwd in op de verbinding tussen de bouw en de natuur, laten we aansprekende voorbeelden zien van zowel Bioclimatic als Biophilic ontwerpen en de winst die dit voor de omgeving teweegbrengt.

Lees in het thema Bioclimatic Design meer over succesprojecten, downloads en expertposts. Bioclimatic Design gaat als trend in 2018 een grote rol spelen en staat daarom bij Duurzaam Gebouwd in de schijnwerpers. Lees gedurende de maand juni meer over het thema Bioclimatic Design.  

Deel dit artikel

permalink