Eindhovense Zorginstellingen gaan duurzamer werken

Vijf Eindhovense zorginstellingen spreken af om hun milieuprestaties te verbeteren in een Green Deal. De deal duurt 3 jaar en heeft, naast het verbeteren van de milieuprestaties, kennisdeling als onderdeel van het convenant.

“De Green Deal Zorgsector Eindhoven is tevens verbonden met de Green Deal Nederland op weg naar duurzame zorg”, vertelt wethouder Renate Richters van zorg, welzijn en armoedebestrijding. “Het is de bedoeling dat ook andere zorginstellingen en regiogemeenten op termijn aanhaken bij deze Green Deal. Zo kan de samenwerking en kennis van duurzaamheidsvraagstukken binnen de zorg als een groeiend collectief over de regio en het land verspreiden.”

Kennisdeling, samenwerking en collectief inkopen

De ondertekenaars zijn GGzE, Catharina Ziekenhuis, Libra Revalidatie & Audiologie en Vitalis WoonZorg Groep. Zij krijgen 3 jaar de tijd om hun bedrijfsvoering te verduurzamen en toe te werken naar een integraal milieukeurmerk. De Green Deal moet tevens resulteren in meer kennisdeling, samenwerking tussen de zorginstellingen en bijvoorbeeld voor collectief inkopen.

Foto: Wethouder Richters met de partners van de Green Deal

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink