Alkmaarse Zorgcirkel sluit aan op warmtenet

Zorgcirkel Westerhout in Alkmaar wordt aangesloten op een duurzaam warmtenet. Op 7 maart vond de officiële ondertekening plaats tussen De Zorgcirkel en HVC.

Foto door: Marc Dorleijn

“De aansluiting van Westerhout, deels een rijksmonument, levert een forse verduurzaming op, namelijk een vermindering van CO2-uitstoot van 1,35 miljoen kilo per jaar”, vertelt manager warmte Robert Crabbendam van HVC. “Westerhout maakt als nieuwe afnemer [van duurzame warmte, red.] de stad weer een stukje duurzamer, omdat we dankzij het warmtenet een forse CO2-reductie bereiken.

Meer duurzaamheidsmaatregelen

Naast deze inzet op duurzame warmte werkt Westerhout in 2018 onder andere aan het plaatsen van zonnepanelen, vervangen van bestaande verlichting voor led-verlichting, het beperken van voedselverspilling en betere afvalscheiding.

100% duurzame warmtenet

Woningcorporaties spannen zich samen met gemeente Alkmaar en HVC in voor een collectief warmtenet in de regio. Het ondergrondse leidingnet wordt gevoed met warmte van de bio-energiecentrale van HVC, waardoor 100% duurzame warmte wordt geleverd. Het warmtenet in de regio is zo’n 30 kilometer lang en voorziet uiteindelijk 10.000 woningen en bedrijven van duurzame warmte.

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink