Honderden hotels in Amsterdam onder de loep voor groendak

Booking.com gaat samen met Rooftop Revolution bij meer dan 450 hotelpartners in Amsterdam kijken of de gebouwen geschikt zijn voor de installatie van een groen dak. Daarvoor krijgen deze gebouwen een quick scan, met het uiteindelijke doel 5.000 m2 aan groene daken aan te leggen en om de hotel partners te inspireren bij te dragen aan een groener Amsterdam.

“Amsterdam is ons thuis sinds de oprichting van het bedrijf 20 jaar geleden. We willen het graag helpen om ook in de toekomst goed te gedijen”, aldus Gillian Tans, CEO van Booking.com. “Daarom zijn we constant op zoek naar innovatieve manieren waarmee we kunnen bijdragen aan de algemene gezondheid van de stad, als werkgever maar ook als goede buur. Met deze samenwerking met Rooftop Revolution komen we dichter bij ons doel de stad groener te maken en bij te dragen aan een meer duurzame toekomst voor de toeristische sector op hyper lokaal niveau.”

Zaailingen

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Booking.com afgelopen januari zijn werknemers van Booking.com gestart met het initiatief, door 15.000 bij-vriendelijke planten te zaaien voor Rooftop Revolution die gebruikt kunnen worden als onderdeel van het project.

De zaailingen worden momenteel verzorgd in Amsterdam Noord totdat ze overgebracht kunnen worden naar hoteldaken door heel de stad. De werknemers hebben daarnaast vier insectenhotels gebouwd, die geplaatst zijn in het Beatrixpark. Deze dienen als reservaat voor insecten tijdens bestuiving en bescherming tegen ongedierte.

Naar 10% groene daken

Momenteel is slechts 1,5% van het daklandschap in Amsterdam groen. “We willen dit vergroten naar 10% in 2020”, vertelt Jaap de Jong, mede-oprichter van Rooftop Revolution. “Zo’n 15 hotels doen al mee aan de Rooftop Revolution, compleet met dak-kas, dak-tuin of hottub. Samen met Booking.com laten we de teller flink oplopen en komt onze ambitie dichterbij.”

Foto: Booking.com

Deel dit artikel

permalink