Bouw Energiecampus Leeuwarden gestart 

Met de onthulling van het bouwbord ‘Energiecampus Leeuwarden zoekt vrienden’ is onlangs de bouw van deze Energiecampus officieel gestart. Initiatiefnemers Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat willen op deze plek kennis, onderzoek en productie laten samenkomen. Met als doel: oplossingen vinden voor de energievragen van morgen.

De afgelopen maanden is er volop voorbereidend werk uitgevoerd. Zo is de oude provinciale weg N31 circulair hergebruikt voor de aanleg van de toegangsweg en het fietspad op de campus. Uiteindelijk wordt dit hét corporate campusterrein dat groene energie levert voor eigen gebruik en aan de stad Leeuwarden. 

Zo wordt hier het Energie Kenniscentrum Leeuwarden gebouwd. Het gaat om een lichtgewicht gebouw met een experimentele bouw- en fundering, bovenop de voormalige stortplaats Schenkenschans. Een zelfvoorzienend pand gebouwd van circulaire materialen, dat volledig remontabel is. Het pand wordt gebouwd door bouwbedrijf Friso en installatiebedrijf ITBB en ontworpen door AchterboschZantman. Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat gaan zich vestigen in het gebouw.

Artist impressions: Energiecampus Leeuwarden

Deel dit artikel

permalink