Koning Willem I Prijs MKB naar Bouwgroep Dijkstra Draisma

Bouwgroep Dijkstra Draisma is winnaar van de Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie MKB. AFAS Software was de winnaar in de categorie Grootbedrijf en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap werd gewonnen door Eosta.

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en voorzitter van de Koning Willem I Stichting en president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot reikten de prijzen eerder deze week uit. De Plaquette wordt iedere twee jaar uitgereikt. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking.

Bouwgroep Dijkstra Draisma - partner bij Duurzaam Gebouwd -  is een Fries aannemingsbedrijf dat garant staat voor meer dan 110 jaar bouwervaring. Vanuit twee vestigingen – Bolsward en Dokkum – richt de onderneming zich met name op projecten in de drie noordelijke provincies (inclusief de Waddeneilanden), Noord-Holland en de Noordoostpolder. 

Duurzame aanpak

Onder de naam DD Wonen biedt Dijkstra Draisma B.V. duurzame oplossingen voor nieuwbouw, renovatie, zorg en leefbaarheid. Onder andere dankzij deze duurzame aanpak heeft de Friese onderneming de Duurzaam Bouwen Award 2016 en FD Gazelle Award in ontvangst mogen nemen. De Koning Willem I Prijs in de categorie MKB is de ultieme bekroning op het werk van Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V.

Sociale uitdaging

Biense Dijkstra, Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V.: ‘Succes betekent voor ons blijven innoveren en aanpassen aan de veranderingen in de wereld om ons heen. Dit lukt alleen met een bedrijf wat helemaal in haar kracht staat met tevreden medewerkers, die doen waar ze goed in zijn. Wij zijn enorm trots op dit resultaat en kunnen niet wachten om morgen, na gebak, aan de slag te gaan met ons gezamenlijke doel om in 2030 50% klimaatneutraal te zijn. Dat is slechts voor 20% een technische, maar voor 80% een sociale uitdaging. Daar gaan we ons best voor doen, met ondersteuning van deze prijs.’

Ultieme bekroning

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘mkb’ uit en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ze vormen de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V., bekleedt de functie van voorzitter.

Foto: Twitter

Deel dit artikel

permalink