Open Source sessies over laagtemperatuur warmtenetten

Begin juli 2018 organiseert Duurzaam Gebouwd-partner Merosch Open Source-sessies rondom het thema ‘Leerpunten met en perspectieven van LT-netten’. Aan bod komen laagtemperatuur warmtenetten als alternatief voor aardgas.

Een laagtemperatuur (LT) netwerk stelt eisen aan de woninginstallaties en vraagt om nieuwe technieken voor de opwekking van warmtapwater. In de open source-bijeenkomsten komen kansen en aandachtspunten bij het toepassen zo’n net aan bod.

Centraal staat een project van de gemeente Roosendaal, dat één van de twee LT-netten in Europa heeft. Dit zogenaamde Smart Climate Grid werd ontwikkeld, gerealiseerd en ondergebracht in het bedrijf Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal (DER). RTL maakte een video van het project.

Het programma van de Merosch Open Source-bijeenkomsten op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 juli, van 13.30 tot 17.00 uur in Bodegraven, ziet er als volgt uit:

Het bijzondere aan Merosch Open Source is, dat naar aanleiding van de aanmeldingen en de aangegeven kennis het definitieve programma en sprekers worden samengesteld. Heeft u dus zelf een vraag of kennis die u graag wilt delen? Dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier en na zorgvuldige selectie kan het zijn dat u gevraagd wordt om te spreken.

Meer informatie over de bijeenkomsten en de mogelijkheid tot inschrijven vind je op deze pagina, op de website van Merosch.

Deel dit artikel

permalink