Antwoord op nieuwe VLA-methodiek 1.3

De SmartLine-serie MVS-15 woonhuisventilatoren van Orcon krijgt een toevoeging: de MVS-15RH CO2B Max. Het toestel bestaat uit een woonhuisventilator met ingebouwde slimme vochtsensor, CO2 bedieningssensor en een CO2 ruimtesensor. Daarmee geeft de innovatie, vanaf september leverbaar, een antwoord op de nieuwe VLA Gelijkwaardigheidsmethodiek 1.3.

Per 1 oktober aanstaande worden bestaande gelijkwaardigheidsverklaringen van ventilatiesystemen ingetrokken. Deze systemen werken nu met een Co2-meting die plaatsvindt in één zone of centraal in het toestel. In de nieuwe verklaringen is hier 1 extra CO2 meetpunt/sensor in een verblijfsgebied voor nodig om zodoende een beter binnenklimaat  te garanderen gedurende de nacht. Vanaf 1 oktober 2018 moet een bouwaanvraag met een gelijkwaardigheidsverklaring voldoen aan deze methodiek.

De MVS-15RH CO2B Max

De innovatie is dus klaar voor de toekomst als het gaat om deze verklaring. Daarnaast heeft het toestel een hoge capaciteit van 435 m3/h bij 200 Pa [luchthoeveelheid, red.] en is hij energiezuinig. Daarnaast wordt een garantietermijn van 90 maanden na registratie afgegeven en wordt in de MVS-15RH CO2B Max standaard een vochtsensor geïntegreerd. Daarnaast worden afstandsbediening en CO2-bedieningssensor standaard meegeleverd.   

Deel dit artikel

permalink