Debat over natuurinclusief bouwen tijdens Building Holland 2019

Het Nationaal debat Natuurinclusief bouwen vindt plaats op donderdag 11 april van 13.30 - 16.30 uur, in de RAI Amsterdam.Onderdeel van dit debat is de prijsuitreiking van de prijsvraag Bouwen + Biodiversiteit.

 

Voor de komende jaren ligt er een bouwopgave van 75.000 woningen per jaar. Een groot deel daarvan moet gerealiseerd worden met verdichting van bestaand stedelijk gebied. Nederland kent ook een opgave om biodiversiteit te versterken. Kan een natuurinclusieve stad deze opgaven combineren en zorgen voor een gezond leefmilieu voor mens én natuur? Wat betekent dit voor gemeentelijk beleid, hoe spelen architecten en bouwers in op deze ontwikkelingen? Welke kansen liggen er voor groene, gezonde, leefbare en klimaatadaptieve steden?

In het debat gaat het om urgentie, hoopvolle ontwikkelingen en dilemma’s, komen inspirerende doorbraakprojecten voorbij en dagen we optimisten en pessimisten uit om hun zegje te doen.

Programma:

Ben jij erbij? Alle deelnemers hebben zonder kosten tevens toegang tot het innovatie event Building Holland!

Het Nationaal Debat Natuurinclusief bouwen en de prijsvraag Bouwen + Biodiversiteit zijn een initiatief van DuurzaamDoor i.s.m. de partners van de participatietafel biodiversiteit (natuurinclusief bouwen): Provincie Noord-Holland, Heijmans, NL Greenlabel, IVN, Gemeente Heuvelrug, Gemeente Den Haag, VHG, AM, WUR, Vogelbescherming, TU-Delft, Ballast-Nedam Development, Provincie Overijssel, Acquire Publishing en Ministerie van LNV.

Aanmelden kan hier.  Voor meer informatie over debat, prijsvraag en genomineerden zie www.bouwenplusbiodiversiteit.nl

Deel dit artikel

permalink