Cursus brengt energieneutraal ontwerpen binnen handbereik

Een gratis online cursus 'Zero-Energy Design' start op woensdag 3 april aanstaande en geeft handvaten bij energieneutraal ontwerpen. Dit wordt de standaard voor de bouw, maar nog lang niet iedereen weet hoe een gebouw ook daadwerkelijk loskomt van fossiele energie.    

De TU Delft, met een team van Duurzaam Gebouwd-expert Andy van den Dobbelsteen, Eric van den Ham en Tess Blom, heeft daarom een zogenaamde Massive Open Online Course (MOOC) Zero-Energy Design ontwikkeld. Deze kun je overal ter wereld gratis volgen. De cursus is onder andere toegankelijk voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden. 

Stap voor stap leert de cursus de student hoe een gebouw energieneutraal gemaakt kan worden. Naast filmpjes van colleges en online lesmateriaal zijn voor de MOOC drie mini-documentaires van Nederlandse energieneutrale gebouwen gemaakt. En om het energiegebruik van een Nederlands huishouden inzichtelijk te maken is de mini-film Energieslaven gemaakt, die je bovenaan dit artikel kunt bekijken. 

Elke week worden de lessen van die week online gezet, en cursisten kunnen ze bekijken wanneer het hen uitkomt. Ze kunnen gedurende de zes weken werken aan een herontwerpopgave, maar dat is alleen verplicht voor een certificaat.

Inschrijven kan via de website.

Deel dit artikel

permalink