Duurzaam Gebouwd-partner is 2018 Sustainability Champion

De World Steel Association heeft Duurzaam Gebouwd-partner Tata Steel Europe uitgeroepen tot 2018 Sustainability Champion. De award werd uitgereikt tijdens de worldsteel General Assembly in Madrid.

De award geeft erkenning voor de toewijding om duurzaamheidsindicatoren te meten en te communiceren en voor het opzetten van Life Cycle Analysis (LCA) voor producten. Andere voorwaarden voor de prestigieuze award zijn het publiceren van een duurzaamheidsverslag en het gebruik van Environmental Product Declaration (EPD) tools voor de bouwsector.

Tata Steel Europe is met de award uitgeroepen tot een Steel Sustainability Champion voor de verduurzamingsslag, onder meer vanwege de toewijding op de eerder genoemde vlakken, zoals het meten en communiceren van duurzaamheidsindicatoren en het opzetten van LCA's.  

Er zijn in totaal zes bedrijven geselecteerd als ‘Sustainability Champions’ voor 2018:

Global CEO and Managing Director van Tata Steel T.V. Narendran, een van de grootste staal producenten ter wereld en Andrè Johannpeter, Chairman van World Steel Association, tevens CEO van Brazilian steel company Gerdau, de grootste staal producent van Latijns-Amerika.

Deel dit artikel

permalink