Advertorial: Master City Developer Module 1 Urban Economics

Stedelijk-economische vernieuwing, ruimtelijke planning, bereikbaarheid en mobiliteit zijn sterk met elkaar verbonden. Maar is de relatie tussen deze elementen altijd duidelijk? Leidt economische groei in de stad ook tot vernieuwing? En is bereikbaarheid een garantie voor economische groei? Kunnen duurzame mobiliteit en economische groei naast elkaar bestaan in gebiedsontwikkeling? Dit zijn precies de thema’s waarop jij nieuwe kennis kunt ontwikkelen bij module 1 van de MCD.

Steden zijn al lang niet meer de plekken waar alleen wordt gewerkt. Wonen, winkelen, cultuur, horeca en ontspanning maken de binnenstad aantrekkelijk. Maar deze mix leidt ook tot uitdagingen voor het binnenstadsmanagement. De huidige COVID-19 crisis zal deze uitdagingen nog urgenter maken.

Module 1 van MCD richt zich op het verkrijgen van economisch inzicht in de ontwikkeling van hedendaagse steden en stedelijke regio's. Gezaghebbende theorieën die relevant zijn voor het begrijpen van het fenomeen ‘stad’ zullen worden afgewisseld met toonaangevend wetenschappelijk onderzoek naar het groeien en krimpen van steden en regio's.

Wil jij het functioneren van de stad beter begrijpen? Dan is dit deze module voor jou!

De start is op 2 september 2020. Kijk voor meer informatie over de MCD op deze pagina

Deel dit artikel

permalink