Advertorial: Extra aandacht voor een veilig ontwerp van de groepenkast bij het aansluiten van zonnepanelen en duurzame belastingen

De aansluiting van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen (PV) vraagt extra aandacht voor het ontwerp van de groepenkast. Een duurzame energiebron zoals de aansluiting van zonnepanelen (PV) kan worden beschouwd als een extra voeding op de groepenkast naast de traditionele netaansluiting. Hierdoor kunnen er hogere stromen in de verdeler optreden dan de waarde van een standaard elektra-aansluiting (vaak 1x 40A of 3x 25A).

Duurzame energiebronnen zoals PV en ook veel nieuwe verbruikers zoals laadvoorzieningen voor elektrisch vervoer (EV) en warmtepompen hebben daarnaast een hogere gelijktijdigheid dan de meeste traditionele elektrische belastingen. Het ontwerp van de groepenkast moet hiervoor ook geschikt zijn.

Systeem 55 PV-ready

De Systeem 55 PV-ready groepenkasten van Eaton bieden een verhoogde bescherming van de elektrische installatie. Ze zijn speciaal ontworpen voor de mogelijk hogere stromen door PV als extra voedingsbron en voor het aansluiten van PV en specifieke belasting(en) met een hogere gelijktijdigheid (gelijktijdigheid = 1) dan traditionele eindgroepen in de groepenkast.

De Systeem PV-ready groepenkasten zijn getest conform de productnorm NEN-EN-IEC 61439-3 en voorzien van KEMA-KEUR.

Kies voor het gemak en de zekerheid van een gecertificeerde Systeem 55 PV-ready groepenkast voor het aansluiten van zonnepanelen.

Systeem 55 PV-ready configuraties zijn daarnaast uitbreidbaar tot maximaal vier eindgroepen (installatie-automaten) 1p+N 16A per aardlekschakelaar met behoud van KEMA-KEUR.

Bezoek www.eaton.nl/systeem55 voor meer info over Systeem 55 PV-ready groepenkasten en het downloaden van de brochure.

Binnenkort gaat Eaton verder in op dit onderwerp in een gezamenlijke whitepaper met Duurzaam Gebouwd.

Deel dit artikel

permalink