Grip op je businesscase met nieuwe BENG

Door de nieuwe BENG-eisen en het gasloos bouwen en zijn de ontwikkel- en bouwkosten flink gestegen. Hoe krijg je dan weer grip op je businesscase? Bezoek ook de online studiedag BENG Woningbouw 2021.

Met de verdwijning van de EPC en entree van de BENG op basis van NTA 8800 zet Nederland een belangrijke stap naar CO2-neutraal vastgoed. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de beperking van het energiegebruik van woningen.

Vanaf 2021 moeten nieuwbouwwoningen aan hogere energieprestatie-eisen voldoen. Wat betekenen de verschillende duurzame energieoplossingen voor de BENG-score van je businesscase en voor de energierekening van huurders en gebruikers?

Op woensdag 3 februari krijg je in één dag een heel scala interessante en handige tips hierover gepresenteerd, met ook een stappenplan voor BENG-nieuwbouwwoningen. Topexperts geven je via een interactieve livestream een actueel overzicht van alle relevante aspecten, zoals wet- en regelgeving, techniek en financieel, alsmede waardevolle praktijklessen.

Bekijk hier de actuele deelnemerslijst en het volledige programma, met onder meer:

  1. Keynote: Update BENG-Beleid,Ministerie BZK
  2. BENG-Stappenplan Nieuwbouwwoningen
  3. Juridische en Technische Aandachtspunten
  4. Praktijkcase: Gebiedslabel A BENG Woningbouw
  5. Topgesprek: Toekomstbestendige Woningbouw


Onder leiding van Dick van Ginkel (TBI Woonlab) komen aan het woord: Sectortafel Gebouwde Omgeving Klimaatakkoord, Ministerie BZK, a.s.r. real estate, De Alliantie, NEPROM, Lente-Akkoord ZEN, Heijmans, VBTM Advocaten, Fakton, ABT en W/E Adviseurs.

Deze studiedag is bestemd voor vastgoedprofessionals in de publieke en private sector: gemeenten, provincies, rijk, ontwikkelaars, investeerders, corporaties, zorginstellingen, campusbeheerders, netbeheerders, warmte- en energieleveranciers, architecten, juristen, financiers, ingenieurs, aannemers, installateurs en adviseurs.

Schrijf je nu hier in!

Deel dit artikel

permalink