Volg de bouw van Circuloco op Floriade

Vanaf aanstaande maandag, in de Week van de Circulaire Economie, kun je van dag tot dag van alles beleven en beluisteren over de circulariteit in de bouw. Nog mooier is het om ook de praktijk van nabij te volgen, zoals de bouw van het paviljoen Circuloco op de Floriade Expo 2022.

Op 10 januari begon een bouwteam van negen partijen aan de bouw van het paviljoen op het Floriade-terrein in Almere. Naast enkele zeecontainers als basis wordt er heel veel hout in het twee verdiepingen tellende pand verwerkt.

De negen partijen, waaronder Van Wijnen Lelystad, hebben zich onder de vleugels van Stichting Circuloco gestort op een uniek circulair bouwwerk. Uniek wat betreft de gebruikte materialen, die gaandeweg de bouw hun weg naar Almere vinden, en uniek in de volledig platte samenwerkingsvorm. Zelfs het onderlinge contract moet nog worden getekend.

Het paviljoen zal volop circulariteit gaan uitstralen. Materialen die doorgaans op de afvalberg belanden, krijgen hier een tweede leven. Het pand wordt verder volledig demontabel en modulair en zal na de Floriade op bedrijventerrein De Steijger worden herbouwd (en uitgebreid).

Bekijk nu hoe de bouw van Circuloco vordert (stream).

De Floriade zal plaatsvinden van 14 april tot en met 9 oktober.

Lees ook het uitgebreide artikel over Circuloco in ons digitale magazine Circulariteit.

Lees voor meer info over Circuloco:

Het circulaire paviljoen

Podium waar circulariteit en creativiteit elkaar ontmoeten

Afbeelding boven: Atelier Dutch

Deel dit artikel

permalink