Advertorial: Bespaar warm water met water

Met een douche-wtw heeft u twee keer zo veel warm water tot uw beschikking. Als u een warmtepomp met voorraadvat heeft, dan is er een bepaalde hoeveelheid warm water beschikbaar. Hoe lang u warm kunt douchen, hangt af van de grootte van het voorraadvat en de temperatuur van het tapwater. Door een douche-wtw te installeren wint u warmte terug uit het wegstromende douchewater. Hiermee wordt de beschikbare hoeveelheid warm tapwater meer dan verdubbeld! We noemen een douche-wtw niet voor niets de 'voorraadvatverdubbelaar'!

Met een douche-wtw wordt ruim 60% energie bespaard op het verwarmen van water. De warmte uit het gebruikte douchewater wordt namelijk teruggewonnen en gebruikt om het verse aangevoerde water voor te verwarmen. Een slimme oplossing waarmee bewoners flink wat geld kunnen besparen.

Itho Daalderop heeft al twee duurzame douche-wtw's in het assortiment: de Verticale Douche-wtw en specifiek voor stortdouches: de Verticale Stortdouche-wtw. Deze zomer introduceren we de nog zuinigere Douche-wtw HR. Hiermee hebben we voor elke situatie een geschikte douche-wtw in huis.

De hoog rendement douche-wtw beschikt over een gepatenteerde ‘air break to drain’ waardoor een rendement van 68% (afname 9,2 l/min) wordt behaald. De BENG-bijdrage van deze variant is hierdoor zeer hoog. Kijk voor meer informatie op de website van Itho Daalderop

Deel dit artikel

permalink