Convenant Toekomstbestendige Woningbouw groeit

Het convenant Toekomstbestendige Woningbouw groeit met samenwerkingspartners. BAM Wonen ondertekent het convenant, dat overheden en marktpartijen uit de provincies Utrecht, Flevoland en Noord- en Zuid-Holland helpt om sneller tot elkaar te komen voor energieneutraal, circulair en klimaatadaptief bouwen.

Met het ondertekenen van het convenant op 23 november tijdens het Toekomstbestendig Bouwen-event wil BAM Wonen het belang onderstrepen van uniformiteit in meetmethoden en uitvragen,. Door naar één landelijke meetlat te gaan, verwacht de bouwer ruimte te creëren voor innovatie en meer te halen uit industriële kracht.

Duurzaam, digitalisering, industrialisering

Daarbij is ook ruimte voor hoge ambities, door de minimale prestaties op de indicatoren projectmatig te verhogen. BAM Wonen geeft hiermee invulling aan BAM’s strategie ‘Building a sustainable tomorrow’ waarin duurzaamheid, digitalisering en industrialisering centraal staan.

Binnen het convenant wordt integraal gewerkt aan zes thema’s: naast energieneutraal, circulair en klimaatadapatief bouwen, gaat dit om natuurinclusiviteit en biodiversiteit, duurzame mobiliteit en een gezonde leefomgeving. Je leest hier meer over het convenant Toekomstbestendig Bouwen.

Deel dit artikel

permalink