Handelingsperspectief voor verbetering biodiversiteit

Het OSKA-rapport ‘Handelingsperspectief voor Natuurinclusief bouwen’ richt zich praktische handreikingen voor het verbeteren van de biodiversiteit. Namens het OKSA Actieteam overhandigden voorzitter actieteam Onno Dwars en secretaris Michel Post het rapport aan minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof.

Landelijk puntensysteem en kennisopbouw

Er komen verschillende aanbevelingen in het rapport naar voren, waaronder het vaststellen van een landelijk puntensysteem, kennisopbouw en governance voor Natuurinclusief Bouwen. Het rapport is een vervolg op een opdracht die het ministerie van LNV in 2021 aan OSKA gaf, waarin om een verkenning werd gevraagd naar bestaande standaarden rondom biodiversiteit.

Op de foto, van links naar rechts: Michel Post, Onno Dwars, Minister Christianne van der Wal, Wytze de Vries

Van handvaten naar beleid

Het meet recente rapport laat zien hoe je een van de pijlers van de Landelijke Maatlat Groene Klimaatadaptieve Gebouwde Omgeving invult: het verbeteren van de biodiversiteit. Er zijn handreikingen opgenomen voor een landelijk puntensysteem, documenten voor ecologische kennisopbouw, en een landelijke governancestructuur om juridisch te borgen. Ook is er een stappenplan opgenomen om te komen tot standaardisatie. De aangeboden handvaten moeten wat het OSKA Actieteam betreft leiden tot beleid.  

Deel dit artikel

permalink