Magazine belicht kansen biobased renoveren voor woningcorporaties

Het magazine Biobased en natuurinclusief renoveren van corporatiebezit belicht drie verschillende verduurzamingscasussen. Drie ontwerpteams deden onderzoek, elk voor een andere corporatie, over kansen voor biobased en natuurinclusief bouwen.

Het magazine komt van de hand van CRa, dat goede voorbeelden en kennis wil delen om de risico’s voor woningbouwcorporaties te minimaliseren. En ze mee te krijgen in de biobased, natuurinclusieve verduurzamingsbeweging. Het gaat om een ketenbrede aanpak, van teelt van gewassen tot toepassing in de bouw.

Milieuvriendelijk en klimaatadaptief

De voordelen van materialen uit de natuur voor corporaties en de bouw in brede zin zijn volgens CRa duidelijk: ze zijn milieuvriendelijker tijdens productie, gebruik en afstoting. Ook leveren ze voor corporaties dezelfde energetische verbetering op als het toepassen van traditionele bouwmaterialen. Ook kunnen materialen tijdens de levensduur van een gebouw opnieuw groeien. Verder dragen gebouwen op deze manier bij aan de lokale biodiversiteit en natuur en hebben ze klimaatadaptieve eigenschappen.

Je leest op de website van College van Rijksadviseurs meer over het magazine Biobased en natuurinclusief renoveren van corporatiebezit.

Deel dit artikel

permalink