Position Paper: Samen Circulair voor een Duurzame Toekomst

De Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) lanceert de position paper ‘Samen Circulair’. Het is een handreiking met als doel de overgang naar duurzaam bouwen versnellen en klimaatdoelen behalen. De paper benadrukt de relevantie van architecten bij het realiseren van een leefbare toekomst in een dichtbevolkt Nederland.

BNA geeft aan dat architecten niet alleen experts zijn in ontwerpen, maar ook in het samenbrengen van diverse groepen mensen en ideeën. De position paper geeft concrete actiepunten voor verschillende partijen, inclusief de overheid, om samen de ruimtelijke veranderingen sneller te laten plaatsvinden.

In ‘Samen Circulair’ worden zes belangrijke voorwaarden genoemd om als ontwerp- en bouwsector, samen met de overheid, succesvol bij te dragen aan deze duurzame verandering:

Door de krachten te bundelen, kunnen we innovatieve oplossingen ontwikkelen en de uitdagingen op het gebied van wonen, klimaat en duurzaamheid effectief aanpakken. De BNA reikt de hand uit voor samenwerking; samen kunnen we een circulaire, leefbare toekomst realiseren.

Hier lees je de BNA Position Paper ‘Samen Circulair’.

Deel dit artikel

permalink