Slimme oplossingen voor toekomstbestendige steden

Smart Cities hebben slimme gebouwen, woningen en industriële plants. Hoe ziet zo’n stad van de toekomst eruit en welke oplossingen zijn er?

Om die vraag te beantwoorden toonden ABB en Busch-Jaeger nieuwe Smart Building-oplossingen en actuele designtrends en -innovaties tijdens Light + Building 2024. Antwan van de Coevering, sales manager commercial building, illustreert de inzet op de thema’s Smart Cities en Smart Buildings: “We kunnen gebouwen door middel van energiemanagement en building automation een heel stuk slimmer, digitaler en energiezuiniger maken.”

Leon de Laat, sales manager residential building, voegt daaraan toe: “We kunnen woningen duurzamer, slimmer, veiliger en gezonder maken. Dit doen we met standalone oplossingen en met ons ecosysteem free@home, met partners als Samsung en Faber.” Leon richt zich daarna op een Smart Energy managementsysteem, speciaal ontwikkeld voor de woningbouw: “Hiermee kunnen we 300 apparaten managen, zoals zonnepanelen, elektrisch vervoer en warmtepomp. Alles om de energiehuishouding zo goed mogelijk te beheren.”

Bekijk de volledige video bovenaan dit artikel.

Deel dit artikel

permalink