BREEAM Good-certificaat voor Internationale School

Dutch Green Building Council heeft het BREEAM Good-certificaat toegekend aan de Internationale School Eindhoven (ISE), vanwege de duurzame verbouwing.

Dit gebouw, een voormalige kazerne, is de enige (monumentale) school in Nederland met deze certificering. Dit certificaat wordt uitgereikt aan projecten die voldoen aan verschillende categorieën van duurzaamheidsprestaties, zoals gezondheid, energie en afval. Een opvallend certificering dus, aangezien UNETO-VNI de luchtkwaliteit in klaslokalen vooral in de winter ‘dramatisch slecht’ noemt. Daarnaast mogen monumentale gebouwen slechts beperkt worden aangepast. Toch is het ontwerp en de realisatie van de renovatie dermate gestructureerd dat het voldoet aan de criterialijst van de DGBC.

Renovatie

De herontwikkeling van ISE’s monumentale pand lag in handen van het consortium ISE Exploitatie, dat bestond uit Strukton Worksphere en partners Mansveld Projecten en Services en vb&t facilitair management. Deze oorspronkelijke kazerne is omgebouwd tot een onderwijscampus, waarbij bestaande rijksmonumentale panden zijn gerenoveerd en waaraan nieuwbouw is toegevoegd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant