Op zoek naar mensen die willen delen

Onder de noemer ‘Wat deel jij?’ zoeken Heijmans en gemeente Helmond naar mensen die willen delen in plaats van hebben.

Dit doen ze samen met TNO, ECN en Athlon Car Lease. De vijf partners willen een buurt realiseren waar gebruik voor bezit gaat. De woonomgeving moet onder meer een eigen energieopwekking krijgen en een slim mobiliteitsconcept hebben.

“Het is niet altijd mogelijk en nodig alles voor jezelf te hebben”, legt Heijmans-projectontwikkelaar Clemens Hoedjes uit. “Dat betekent afwegingen maken: zonnepanelen op het dak voor eigen gebruik of gezamenlijk stroom opwekken voor de buurt? Heb je liever een kleine privétuin of een grote gezamenlijke tuin? Gebruik en beschikbaarheid zijn uitgangspunten voor een duurzame buurt.”

Brainportregio

Wat mensen wel en niet willen delen, gaan de partners in 3 brainstormsessies ondervinden. Met mensen uit de Brainportregio bespreken de partijen hoe gezamenlijk een mooie, duurzame buurt kan worden gemaakt. De partners willen de kennis en ideeën van geïnteresseerden actief benutten. Op basis van een marktonderzoek is gekozen voor deze regio: hier wonen veel mensen die dagelijks onderzoeken hoe ze de verduurzaming verder kunnen waarmaken en ze hebben een hoge mate van sociale betrokkenheid.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans

Meer nieuws uit Helmond, Noord-Brabant