Elke kans is een doelpunt bij Het Nieuwe Bouwen

Vanuit de nieuwe eisen van opdrachtgevers en een absolute wil tot vernieuwing vindt er op dit moment een enorme transitie plaats in de bouw- en vastgoedsector. De bouwbranche wordt de komende jaren in een hoog tempo getransformeerd naar de bouwindustrie: een industrie met totaalconcepten, garanties op geleverde eindproducten en excellente kwaliteit.

Om te kunnen voldoen aan deze eisen, zoeken de verschillende partners in de bouw nu aansluiting met elkaar. Ze delen kennis en netwerken, ontwikkelen nieuwe samenwerkingsvormen en concrete concepten.

Kansen, kansen, kansen

De kansen in de bouw zijn eindeloos. Nu is het belangrijk om deze kansen om te zetten in doelpunten! Er is geen vergelijkbare branche, waarin een bedrag van zeven miljard euro per jaar aan faalkosten te reduceren valt. Ten slotte is dit de sector die écht een slag kan slaan als het gaat om CO2-reductie.

Er is een voorwaarde om deze kansen te benutten: vernieuwers in de bouw moeten kennis en netwerken delen, van elkaar leren en integraal gaan samenwerken. Het is belangrijk dat elke partner in het proces kennis heeft van de visie, werkwijze en verdienmodellen van de andere spelers in de keten: woningbouwcorporaties, architecten, kantooreigenaren, beleggers, projectontwikkelaars, installateurs, aannemers, installateurs, constructeurs en financiers. 

#HetNieuweBouwen is….

  1. het gebouw of woning als totaalproduct leveren;
  2. gezonde en flexibele producten produceren;
  3. een zelfvoorzienende gebouwde omgeving;
  4. kwaliteit: het product zonder opleverpunten;
  5. garantie op het product te verhalen bij één partij;
  6. productieproces conceptueel , industrieel en efficiënt ingericht;
  7. ontwikkeling en gebruik van duurzame, circulaire materialen;
  8. gebruik- en woonbundels in plaats van losse rekeningen en risico’s voor huurder of koper;
  9. social return on investment; MVO-beleid voor personeel en omgeving;
  10. transparante ICT-aansluiting tussen productiepartners en naar de klant;
  11. uitdagende contractvormen en stimulerende financieringsconstructies.

Voor deze punten is kennisdeling door de volledige integrale kolom noodzakelijk, zodat de samenwerkingspartners in de keten elkaar beter begrijpen en kunnen samenwerken.

Om dit te bereiken gaan we met 5.000 koplopers uit de sector van 6 tot en met 8 mei 2014 tijdens Building Holland 2014 aan de slag, met als slogan: Samen bouwen aan nieuwe kansen!

Building Holland 2014

Tijdens Building Holland 2014, Platform voor het Nieuwe Bouwen, komen professionals bijeen en ontmoet men naast collega’s ook partners in het bouwproces. Samen geven ze #HetNieuweBouwen vorm. Na Building Holland 2014 gaat het #HetNieuweBouwen 24/7 door: via het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd en het jaarlijkse event Building Holland.

Kennisdelen en netwerken staat centraal in het programma van Building Holland: sprekers binnen en buiten de branche informeren en inspireren over de toekomst van de bouw. Iedereen krijgt de gelegenheid om met de sprekers en met elkaar het gesprek aan te gaan.

#HetOudeBouwen

Degenen die nieuwsgierig zijn naar #HetOudeBouwen, kunnen dit lezen aan het eind van het visiedocument Building Holland.

Wietse Walinga,
Directeur Kennisplatform Duurzaam Gebouwd
Content Manager Building Holland 2014

Deel dit artikel

permalink