Wijzonol nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd

Kennisplatform Duurzaam Gebouwd heet Wijzonol welkom als nieuwe partner. De duurzame activiteiten en overtuigingen van de organisatie worden duidelijk via een interview.

Wat zijn de kernactiviteiten van uw bedrijf?

Van Wijhe Verf ontwikkelt en produceert verf, waarmee professionele schilders en kritische doe-het-zelfers duurzame topkwaliteit vakwerk kunnen leveren om gebouwen te beschermen en te verfraaien. Wij doen dit in Nederland onder de merken Wijzonol, OER en Marlise en in het buitenland onder Ralston. Van Wijhe Verf is een familiebedrijf in de vierde generatie.

Op welke manier(en) zet uw organisatie in op duurzaamheid?

Van Wijhe Verf ontwikkelt verfproducten met oog voor mens en milieu. Niet omwille van een ‘mooi groen verhaal’, maar vanuit een duurzaam besef. Wij kijken verder dan slechts alleen onze opbrengst, omdat wij uit ervaring weten dat ons gehele proces, van productie tot logistiek, efficiënter en bewuster kan. Zolang de kwaliteit van onze verven tenminste gelijkwaardig blijft of verbetert, want dat staat voorop. Ons doel is om een duurzame, gebalanceerde variant te ontwikkelen met een minimale belasting voor onze medewerkers, de eindgebruiker én onze omgeving.

Naar welke duurzame producten en / of diensten die u levert is de vraag vanuit de markt het grootst?

Bij Van Wijhe Verf zijn wij continu bezig om ons gehele assortiment stap-voor-stap te verduurzamen. Dit kan resulteren in producten met een langere levensduur of in producten op basis van herwinbare grondstoffen. Zo zal het overgrote deel van onze Wijzonol Muurverf voortaan biobased zijn. In nauwe samenwerking met een van onze leveranciers hebben we een muurverf ontwikkeld op basis van een herwinbaar bindmiddel uit zetmeel uit aardappelresten. Hiermee besparen we gemiddeld 1,5 kilo fossiele grondstof op 10 liter verf. En uiteraard met de perfecte dekking en schrobvastheid die u van Wijzonol mag verwachten. De duurzame latex van Wijzonol was bekroond met de MIX Gouden Spijker voor het meest innovatieve doe-het-zelf product van 2012.

Welk door u uitgevoerd project of welke door u geleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het best tot uiting?

Een voorbeeld is het meest duurzame gemeentehuis van Nederland, in Hardenberg, waar onze duurzame muurverf is gebruikt. Maar vooral ook verfsystemen die de levensduur verlengen dragen enorm bij aan de vermindering van de carbon footprint. Met de Wijzonol Houtgarant Plan geeft Wijzonol de garantie dat er alleen maar eenmaal per 15 jaar geschilderd moet worden (een praktijkvoorbeeld zijn 200 woningen in Hilversum en 400 woningen in Hoogeveen).

Wat is de reden dat uw bedrijf partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?

Duurzaam Gebouwd biedt ons deelname aan een groot netwerk van bedrijven die zoals wij met duurzaamheid bezig zijn en de mogelijkheid om op de hoogte van laatste trends en ontwikkelingen te blijven.

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht u de komende jaren?

Naast de verdere verduurzaming middels duurzamere grondstoffen vooral de verduurzaming van processen in de hele bouwketen, echte samenwerking tussen partijen. Daarnaast steeds meer inzicht en transparantie in de duurzaamheidbijdrage van ondernemingen, producten en diensten.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Wijzonol Bouwverven B.V.