Levensloopbestendig wonen op Building Holland 2015

Naast conceptueel bouwen, het werken met prestatiecontracten en andere onderwerpen komt de verduurzaming van data-infrastructuur aan bod tijdens Building Holland 2015. “Onbekend maakt onbemind”, vindt Comelit Nederland-directeur Peter van Veen, die met zijn organisatie aanwezig is op het event.

Volgens Van Veen brengt het verduurzamen van data-infrastructuur in de woningbouw genoeg kansen met zich mee. “Doordat alle data voor CAI (kabel), telefonie en internet over een IP-infrastructuur in de woning binnenkomt, wordt het mogelijk om een combinatienetwerk te maken. Hierdoor is nog maar één infrastructuur nodig, waarover alle noodzakelijke communicatie voor een bewoner wordt geleverd.”

Voldoen aan vraag

De keuze voor een modern glasvezelsysteem betekent volgens hem dat de datadoorvoer voor langere tijd voldoet aan de vraag. “Graag delen we deze visie met alle bezoekers van Building Holland. We spreken graag met eindbeslissers maar komen evengoed graag in contact met beïnvloeders.”

Peter van Veen, directeur Comelit Nederland, expert Duurzaam Gebouwd

Integreren

De volgende stap van Comelit Nederland staat al op het netvlies, als het aan Van Veen ligt. “Het verder integreren van systemen die woningen meer levensloopbestendig en bruikbaar maken. Een moderne auto biedt gemak, maar vooral veiligheid. Verwachten we dat ook niet van een woning?”

Nog veel te winnen

Zijn oproep aan Building Holland 2015-deelnemers is duidelijk. “Kijk, als het op duurzaamheid aankomt, verder. Er is nog veel te winnen in duurzaamheid. Investeren we werkelijk in de toekomst, dan denken we ook na over de vierde dimensie – tijd en gebruiksduur.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Comelit Nederland BV