Ontdek alles over bouwen met hout op de Dag van de HOUTbouw

Tijdens het jaarlijkse open huis van de bouw, op zaterdag 17 juni, stellen enkele bouw- en infrabedrijven, die in Uden en Den Bosch actief zijn in de houtbouw, hun locaties open voor het publiek. Vanaf de woningfabriek van Barli tot aan diverse sociale huurwoningen van hout word je op de Dag van de HOUTbouw meegenomen in alle aspecten van houtbouw.

Ondanks alle goede voornemens bouwen we in Nederland slechts twee procent van de bouwprojecten met hout. Tijdens de Dag van de HOUTbouw kan een breed publiek zien wat er wél mogelijk is met hout en hoe dit in de praktijk werkt.
Bouwen in hout is een belangrijk alternatief voor traditionele bouwmethoden, omdat die laatsten onder druk staan door de CO2-uitstoot, grondstofschaarste, technologische ontwikkelingen en de vraag naar duurzame oplossingen. Bij houtbouw is de CO2-uitstoot aanzienlijk lager dan bij traditionele bouwmethoden en hout slaat zelfs CO2 op.

Houtbouw Lente

Vandaar de Dag van de HOUTbouw, georganiseerd door Houtbouw Lente, het samenwerkingsverband van acht Brabantse woningcorporaties (Alwel, Area, BrabantWonen, Casade, Stadlander, Tiwos, WonenBreburg en Zayaz). Zij zien veel potentie in houtbouw en realiseren samen in twintig voorloopprojecten in totaal al ongeveer duizend sociale huurwoningen in houtbouw.

De Dag van de HOUTbouw biedt de kans om te ervaren hoe er met hout wordt gebouwd en zelf de unieke sfeer van een houtbouwwoning te beleven. Tijdens deze dag voert een speciale route je langs vier houtbouwlocaties in Uden en ’s-Hertogenbosch. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op deze locaties:

Meer info, met een interactieve routekaart, adressen en openingstijden, vind je op de website www.houtbouwlente.nl.

Deel dit artikel

permalink