Derbipure ontvangt opnieuw Cradle-to-Cradle certificaat

De ecologische dakbaan Derbipure heeft opnieuw een Cradle-to-Cradle certificaat ontvangen. Dit ecologische systeem kan eenlaags geplaatst worden of tweelaags, in combinatie met de onderlaag Derbipure Coat.

De Belgische onderneming Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland B.V., behaalde opnieuw het certificaat Cradle to Cradle silver. Het certificeringsproces is gebaseerd op de evaluatie van vijf punten, te weten: een diepgaande kennis van de componenten welke gebruikt worden in de grondstoffen, hergebruik van materiaal en milieubewust design.

Silver
Andere evaluatiepunten zijn energiegebruik en waterverbruik bij de productie, evenals sociaal engagement van de onderneming. Derbigum scoorde Silver op deze vijf punten. De organisatie meldt dat door de toekenning van deze Silver certificatie het Cradle to Cradle Innovation Institute en het EPEA (controle-agentschap) niet alleen de continue inspanningen in energie- en watermanagement erkennen, maar ook de inzet in sociaal verantwoord ondernemen.

Verder wordt met de certificering de voortdurende ontwikkeling van de Derbipure-technologie en het streven naar een steeds verbeterde productsamenstelling met een geringere impact op het milieu en de gezondheid erkend, zo meldt Derbigum.

Eerder publiceerden we een artikel over Derbipure in Duurzaam Gebouwd nummer 23. In dit artikel komt Hans van der Ham, Rayonmanager bij Derbigum, aan het woord over de verduurzaming van een dak van wel 1600 vierkante meter.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Derbigum Nederland BV