Nieuwe partner Duurzaam Gebouwd: Desko

Het bedrijf Desko geldt als nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd. Ondernemer Michael Kuiper stelt graag zijn bedrijf voor en vertelt over zijn inspiratie om de kantoorinrichter van de toekomst te zijn.

Wat zijn de kernactiviteiten van Desko?

“Desko staat sinds 1952 garant voor kwaliteit en innovatie van producten en diensten in de kantoorinrichtersbranche. Wij richten kantoren in met nieuw en bestaand meubilair op een duurzame wijze. Bij Desko kan de klant met het Totaal Interieurplan kiezen hoe waarop hij met deze circulaire aanpak aan de slag wil. De klant kan kopen, leasen, huren, huurkopen en huren met terugkoopgarantie.Door het Totaal Interieurplan faciliteren wij een circulaire inrichting voor onze klanten.”

Op welke manier(en) zet Desko in op duurzaamheid?

"Met het Totaal Interieurplan kijken wij met elke klant, groot of klein, vanuit de basis naar de economisch meest voordelige oplossing. Hierbij houden we rekening met de optimale levenscyclus van nieuwe en bestaande kantoorinrichting. Wij streven ernaar om zo veel mogelijk meubels te hergebruiken. Dit doen we door het meubilair te revitaliseren of te hermodelleren, zodat het weer in nieuwstaat teruggeplaatst kan worden. Het overige bestaande meubilair kopen we op en verkopen we in tweedehandsstaat, zodat deze meubels een tweede levenscyclus kunnen krijgen. Wij vinden dat het vervangen van ‘het oude’ niet moet resulteren in weggooien."

Naar welke duurzame producten en / of diensten die Desko levert is de vraag vanuit de markt het grootst?

“Naar de complete inrichting van het kantoor. Dat kan een herinrichting van een bestaand kantoor zijn, maar ook een inrichting van een nieuw kantoor. Desko is in staat om tegemoet te komen aan uiteenlopende ‘circulaire’ klantwensen.”

Welk door Desko uitgevoerd project of welke door Desko geleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het best tot uiting?

"Wij zijn trots op de werkzaamheden, die we voor BAM (zie foto) hebben mogen doen. Desko leverde in 2 jaar tijd zo’n 3.000 nieuwe werkplekken op, die voldoen aan ‘Het Nieuwe Werken’: in hoogte verstelbare en akoestische oplossingen. Daarnaast heeft Desko circa 5.000 gebruikte werkplekken teruggenomen, die niet meer voldeden aan ‘Het Nieuwe Werken’, maar wel kwalitatief meer dan goed genoeg waren om deze te verkopen in het gebruikte kanaal. BAM heeft het meubilair gekocht met een gegarandeerde restwaarde na 15 jaar gebruik. Daarnaast verleent Desko 15 jaar de volledige garantie met daarbij het jaarlijks onderhoud. Het model is meer dan circulair, omdat BAM goed heft nagedacht om hun bestaande inrichting te verkopen.”

Wat is de reden dat Desko partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?

“We zoeken graag aansluiting bij dit platform dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Daarnaast vinden we dat Duurzaam Gebouwd interessante partners heeft, met wie wij graag willen sparren.”

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht je/ Desko de komende jaren?

“Ik denk dat mensen steeds bewuster omgaan met de aanschaf van meubilair. Hierbij speelt het circulaire gedachtegoed steeds meer een belangrijke rol. Desko heeft het circulair gedachtegoed vertaald in een eigen productlijn, die is gemaakt van gerecycled staal. Zo blijven we innoveren. Daarnaast zijn we bezig met de oprichting van het ‘Circulair Design Lab’. Hierin geven wij architecten en (jonge) designers de kans om hun duurzame ontwerpen tot leven te brengen. Onze missie is om onze klanten, architecten en designers te inspireren met een nieuwe manier van denken en doen. En actief bij te laten dragen aan een duurzame economie.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Desko kantoormeubilair