C2C-mijlpaal voor Nederlandse tapijtfabrikant

Een nieuwe collectie tapijttegels heeft een Cradle to Cradle Gold-certificering behaald.

Duurzaam Gebouwd-partner Desso is de eerste tapijtfabrikant ter wereld die een Cradle to Cradle Gold-certificering heeft behaald voor zijn nieuwe collectie tapijttegels. De toepasselijk betitelde 'Gold collectie' wordt standaard geleverd met een EcoBase-rug, die geupcycled bewerkt calciumcarbonaat van lokale drinkwaterbedrijven bevat.

Herbruikbare materialen

Daarnaast bevat de collectie Econyl, een garen dat gemaakt is uit 100% geregeneerd nylon, inclusief post consumer tapijtvezels, afkomstig uit Desso's Refinity-fabriek. De collectie bevat gemiddeld 80 % aan herbruikbare materialen en gemiddeld 52 % gerecycled materiaal.

Belangrijke nieuwe mijlpaal

“Dankzij de visie en inzet van onze mensen en andere betrokkenen hebben we nu tot onze grote vreugde deze belangrijke nieuwe mijlpaal behaald, op onze weg naar een circulaire economie”, aldus Roland Jonkhoff, Managing Director van Desso en Vice-President Carpet EMEA, Tarkett. “Daarnaast blijven de innovaties die nodig zijn om uiteindelijk een C2C-bedrijf te worden, bijdragen aan ons commerciële succes. Dit is voor ons en anderen het bewijs dat een bedrijfsstrategie die aan sterke MVO-doelen gekoppeld is, wel degelijk de basis vormt voor commercieel succes.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Tarkett BV