Innovatieve productie van prefabbetonmodules

Het iQwoning® concept gaat uit van een sterk geïndustrialiseerd bouwproces op basis van prefabbetonmodules. De conceptontwikkeling is gericht op de vraag vanuit de mark en overheid naar duurzame, energieneutrale woningen.

Innovatieve installaties als betonkernactivering, warmte/koudeopslag, nodig om de huidige én komende energieprestatie te halen, zijn eenvoudig in de betonmodules te integreren.

Met de ontwikkeling van iQwoningen ancitipeert Ballast Nedam op het toekomstbeleid van de overheid voor 2020, waarin alle nieuwbouwwoningen energieneutraal moeten zijn. Bovendien reageert het iQwoning-concept op de toenemende vraag naar toekomstbestendige, flexibel indeelbare woningen, waarbij een traditionele verschijningsvorm zoals van woningen uit de jaren dertig van de vorige eeuw mogelijk is. Het betonnen casco van de modules laat overigens ook moderne uitstraling toe.

Lees het volledige artikel ‘iQwoningen: traditioneel uiterlijk, innovatief geproduceerd!’ in de nieuwste uitgave van het Duurzaam Gebouwd Magazine (#24) of via dit pdf-bestand.

Deel dit artikel

permalink